Arbo-advies & behandeling

Arbo-advies

Werk veilig en gezond

Arbo is de goed ingeburgerde afkorting van ‘arbeidsomstandigheden’. Arbo gaat dus over de manier waarop, en de omgeving waarin u uw beroep uitoefent. Dat moet veilig en gezond gebeuren, anders kan het u lichamelijke klachten opleveren. Wij onderzoeken en behandelen werkgerelateerde aandoeningen en geven u advies om herhaling of verergering te voorkomen, zodat u gezond (weer) aan het werk kan.

Lees meer:
› Is arbo-advies & behandeling iets voor mij?
› Hoe werkt het?
› Re-integratie
› Vergoedt de verzekering arbo-advies & behandeling?

Is arbo-advies & behandeling iets voor mij?

Werk neemt heel wat uren in beslag. Uren die vaak in dezelfde houding worden doorgebracht, of worden ingevuld met een repeterende beweging. Hierdoor kunt u klachten krijgen – vaak eerst een kleine irritatie of stijfheid, die later verergert tot aanhoudende pijn. Soms zelfs zo hardnekkig dat werken onmogelijk wordt.

Veelgehoorde beroepsgebonden aandoeningen zijn bijvoorbeeld CANS: Complaints of Arms, Neck and/or Shoulders oftewel klachten aan armen, nek en/of schouders (wat voorheen werd bestempeld als RSI – lees op deze pagina meer over CANS). Ook rugklachten komen vaak voor.

Hoe werkt het?

Allereerst onderzoeken we zowel de aard als de ernst van uw klachten. Vervolgens stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op, gericht op het verhelpen van de problemen. De behandeling kan bestaan uit een combinatie van verschillende disciplines: fysiotherapie, manuele therapie en training. (U kunt meer over deze behandelwijzen lezen door erop te klikken.)

Re-integratie

Omdat wij het belangrijk vinden om u gezond weer aan het werk te krijgen, en om de kans op terugval te minimaliseren, werken we bij Fysioteam-Hilversum met een brede, integrale aanpak. Naast de bovenstaande behandelingen besteden we veel aandacht aan de volgende punten:
– Het vergroten van uw belastbaarheid door middel van training
– Het inzichtelijk maken van uw eigen belastingspatroon
– Begeleiding bij uw re-integratie
– Analyse van de ergonomie van uw werkplek
– Analyse van uw werkhouding en het opstellen van preventieve maatregelen
– Overleg met uw huisarts, bedrijfsarts en werkgever

Vergoedt de verzekering arbo-advies & behandeling?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want arbo-advies en behandeling vallen voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.

<