Golf-fysiotherapie

Golf fysiotherapie

Beter en blessurevrij spelen

Golf-fysiotherapie is niets anders dan fysiotherapie speciaal gericht op golfspelers. Bij golf is uw houding van groot belang, zowel voor uw prestaties als voor uw gezondheid. Om klachten te verhelpen of te voorkomen, en om uw houding te optimaliseren, bent u bij Fysioteam-Hilversum aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een erkende Golf-Fysiotherapeut in ons midden: Richard Beelen.

Lees meer:
› Is golf-fysiotherapie iets voor mij?
› Hoe werkt het?
› Goed en gezond golfen
› Vergoedt de verzekering golf-fysiotherapie?

Is golf-fysiotherapie iets voor mij?

Een eerste en enige vereiste: u speelt golf. Misschien heeft u wel eens last van uw voeten, benen of rug na een rondje op de green. Uw golf-fysiotherapeut is speciaal opgeleid om klachten die tijdens en na het golfen kunnen optreden te analyseren en verhelpen. Hij kan er dus voor zorgen dat u weer comfortabel kunt bewegen, zowel tijdens als na het golfen.

Hoe werkt het?

Met behulp van een  swinganalyse testen wij uw houding en beweging tijdens de swing.

Deze analyse vindt plaats met Golf-Fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut (Richard Beelen)  en met Golf-Pro (Dirk Sandee) samen.

Door middel van deze analyse en een aanvullend lichamelijk onderzoek bij ons worden de oorzaken van uw klachten opgespoord.

Deze samenwerking  vindt plaats onder de naam Eagleshots Fysiogolf. Wat doen we?

EagleShots heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld door bundeling van specifieke kennis in lijf en techniek welke resulteert in vermindering van fysieke klachten bij het golfen
Uit de ervaringen tot nu is gebleken dat in 80% van de gevallen dit na vier weken al resultaat oplevert.

Onze Missie

Levenslang plezierig golfen.

Onze Visie

Door het grootschalig uitrollen van deze kennis kunnen klanten langer, zonder fysieke klachten blijven golfen
Onderscheidend zijn in de markt
Waarde leveren
Specialisme
Waardoor blije en tevreden klanten
Uitstroom verminderen en nieuwe instroom creëren
Nieuwe markt, als gehandicapten aanboren

Onze aanpak:

Eagleshots heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld door bundeling van specifieke kennis in lijf en techniek welke resulteert in vermindering van fysieke klachten bij het golfen

Met vakkundig Golf bewegingsadvies en indien mogelijk ook met behandeling van deze oorzaken worden de klachten te lijf gegaan.

Goed en gezond golfen

Wij gaan in overleg met uw PGA golfprofessional; deze is tenslotte de expert als het gaat om verbetering van uw technieken. Samen kunnen wij interventies in uw programma inbouwen, gericht op verbetering van zowel uw spel als uw gezondheid. Stabiliteits- of mobiliteitsoefeningen bijvoorbeeld, andere fysiotherapeutische technieken of eventueel het gebruik van hulpmiddelen. Zo worden belasting en belastbaarheid optimaal op elkaar afgestemd, teneinde blessures te verhelpen en voorkomen.

Vergoedt de verzekering golf-fysiotherapie?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want golf-fysiotherapie valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.

Wilt u een afspraak maken, belt u dan met: Richard Beelen, Golf Fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut
035-6247290  of   een mail  aan golf@fysioteam-hilversum.nl

<