Medische training / revalidatie

Medische training en revalidatie

Verantwoord trainen

Medische training en revalidatie zijn niet zomaar gelijk te stellen aan fitness. Er wordt weliswaar vaak gebruik gemaakt van gewone fitnessapparaten, maar het trainingsprogramma is anders. Dat is namelijk opgesteld door een gecertificeerde fysiotherapeut. Het programma is daardoor aangepast aan de specifieke belastbaarheid van uw lichaam, en houdt rekening met de (tijdelijke) beperking die uw lichaam kent. Het doel: klachten tegengaan en de beweeglijkheid terugbrengen.

Is medische training of revalidatie iets voor mij?

In het geval van revalidatie is er specifiek sprake van herstel na een ongeval of een medische ingreep. Medische training is daarentegen voor iedereen toegankelijk. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld rug-, nek-, schouder-, heup- of knieklachten heeft. Maar het kan ook zijn dat u de klachten vóór wilt blijven door kracht- of conditietraining op een veilige manier aan te pakken. Persoonlijke, deskundige begeleiding verlaagt het risico op blessures tot het minimum en het maakt uw lichaam sterker en gezonder.

Hoe werkt het?

Uw eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid fysiek vooronderzoek. We stellen op basis hiervan een persoonlijk trainingsprogramma op, afgestemd op uw persoonlijke situatie en doelstellingen. Afhankelijk van dit programma traint u voor een bepaalde tijd één of tweemaal per week, onder professionele begeleiding. Dit is in de trainingszaal van onze eigen praktijk. In sommige gevallen krijgt u ook een oefenprogramma mee voor thuis: daarmee kunt u uw herstel bespoedigen en de kans op terugval minimaliseren.

Vergoedt de verzekering medische of revalidatie training?

Tijdens ons uitgebreide lichamelijke vooronderzoek maken wij een indicatiebepaling voor uw verzekering op. Komt u in aanmerking voor behandeling en heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want medische training of revalidatie training valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.

<