Running-advies

Medische training en revalidatie

Gezond sporten

Rennen, hardlopen, joggen… Hoe u het ook noemt, het is een van de meest belastende sporten. Waar u tijdens het wandelen uw lichaam belast met zo’n 1,5x uw lichaamsgewicht, staat de belasting bij rennen gelijk aan wel 3x uw gewicht. Dat maakt hardlopers uitermate blessuregevoelig. Running-advies is daarom voor iedere loper waardevol – of u nu al klachten heeft, of blessures wilt voorkomen.

Genezen of voorkomen

De juiste hardloopschoenen, de beste manier van afzetten, het meest verantwoorde trainingsschema; er zijn veel middelen waarmee een rennersblessure kan worden voorkomen of genezen. Wat goed voor u is, is echter persoonlijk. Om erachter te komen hoe u het beste (weer) aan het hardlopen kunt gaan, is het raadzaam om advies in te winnen. Daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeuten van Fysioteam Hilversum.

Hoe werkt het?

We beginnen met een analyse van uw klachten en/of gewoontes. Behalve een lichamelijk onderzoek, kunt u vragen verwachten over de aard van uw klachten: Waar voelt u de pijn? Welke bewegingen veroorzaken de klacht? Ook over het soort schoenen waar u op rent, uw trainingsschema en uw sportachtergrond stellen we vragen. We kunnen bij LAFOOT-LOOPLAB (partner) een loopanalyse laten maken voor aanvullende  diagnostiek.  Na het geven van een diagnose, wordt voor u een persoonlijk advies opgesteld dat op zoveel mogelijk punten uw running activiteiten ondersteunt. Indien nodig kan er een inlegzool voor uw sportschoen worden gemaakt in overleg met onze partner LAFOOT. Voor individuele care en coaching werken we samen met Rogier Coster. Hij begeleidt individueel hardlopen. Voor informatie kunt u terecht op de website van Rogier Coster. Voor blessure preventie en prestatieverbetering  is het Running Smart Coach traject beschikbaar in samenwerking met onze partner LAFOOT-LOOPLAB.

Vergoedt de verzekering running-advies?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want running-advies valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.

<