Running-advies

Medische training en revalidatie

Gezond sporten

Rennen, hardlopen, joggen… Hoe u het ook noemt, het is een van de meest belastende sporten. Waar u tijdens het wandelen uw lichaam belast met zo’n 1,5x uw lichaamsgewicht, staat de belasting bij rennen gelijk aan wel 3x uw gewicht. Dat maakt hardlopers uitermate blessuregevoelig. Running-advies is daarom voor iedere loper waardevol – of u nu al klachten heeft, of blessures wilt voorkomen.

Genezen of voorkomen

De juiste hardloopschoenen, de beste manier van afzetten, het meest verantwoorde trainingsschema; er zijn veel middelen waarmee een rennersblessure kan worden voorkomen of genezen. Wat goed voor u is, is echter persoonlijk. Om erachter te komen hoe u het beste (weer) aan het hardlopen kunt gaan, is het raadzaam om advies in te winnen. Daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeuten van Fysioteam Hilversum.

Hoe werkt het?

We beginnen met een analyse van uw klachten en/of gewoontes. Behalve een lichamelijk onderzoek, kunt u vragen verwachten over de aard van uw klachten: Waar voelt u de pijn? Welke bewegingen veroorzaken de klacht? Ook over het soort schoenen waar u op rent, uw trainingsschema en uw sportachtergrond stellen we vragen. Na het geven van een diagnose, wordt voor u een persoonlijk advies opgesteld dat op zoveel mogelijk punten uw running activiteiten ondersteunt. Indien nodig kan er een inlegzool voor uw sportschoen worden geadviseerd.

Vergoedt de verzekering running-advies?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want running-advies valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.

<