Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

Een begrip in Hilversum

Onze fysiotherapiepraktijk is een begrip in Hilversum en omstreken. De praktijk werd in 1933 opgericht door D.W. Beelen Sr. Inmiddels huist de praktijk sedert 1981 in het pand aan de Oude Loosdrechtseweg.

Deskundig

Ons team bestaat uit uitsluitend vakbekwame fysiotherapeuten: we hebben allemaal een relevante opleiding afgerond en we scholen regelmatig bij. Daardoor wordt u altijd behandeld volgens de meest recente inzichten en methodes. Dat deze betrouwbaar zijn, daar kunt u van op aan, want we werken volgens het ‘evidence-based practice model’. Dit betekent onze behandelwijzen aan de hand van strenge normen zijn getest op doeltreffendheid. We maken dus alleen gebruik van methodes waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de beste resultaten voor uw gezondheid opleveren.

Fysioteam Hilversum bestaat uit:

 

wit

Contact en Administratie

patricia

Belt u naar de praktijk, dan krijgt u Patricia Essenberg aan de lijn. Sinds november 2012 is zij administratief medewerker van Fysioteam Hilversum. Zij draagt ook zorg over de e-mail die u ons stuurt.
Patricia: “Ik kom zelf uit Hilversum en de zorg heeft mij altijd getrokken. Met het werk dat ik nu doe, kan ik iets voor de mensen uit mijn omgeving betekenen. De fysiotherapeuten hebben het vaak erg druk. Nu ik een gedeelte van hun administratieve taken overneem, hebben zij weer meer tijd om mensen te helpen.”

Samenwerking

Medisch fitness en revalidatietraining verzorgen wij in samenwerking met Sjollema Sport & Fitness.
Voor het geven van training maken wij gebruik van de professionele fitnessafdeling van deze sportschool. U traint uiteraard onder begeleiding van uw eigen, gecertificeerde fysiotherapeut. Meer informatie over medische en revalidatietraining vindt u onder het kopje behandelingen.

Keurmerken

Fysioteam Hilversum is aangesloten bij alle voorname overkoepelende organisaties en keurmerken.

Het K.N.G.F.
(Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
Patiëntenorganisatie
Zorgbelang Nederland

 

wit

wit

wit

Onderzoek

Hieronder vindt u de link naar een voorbeeld van een wetenschappelijke studie die in 2008 is uitgevoerd door Fysioteam Hilversum therapeut Richard Beelen. De studie is gebaseerd op eerder genoteerde bevindingen van beroepsgenoten en 20 jaar praktijkervaring.

Het onderzoek toont eens te meer aan dat het van groot belang is om een patiënt nauwkeurig te onderzoeken alvorens aan een behandeling te beginnen. Dit wordt hieronder beschreven aan de hand van een case study over mensen met pijn in de onderrug. De case study richt zich op het vaststellen en de behandeling  mogelijke invloed van de Sacro Iliacale (kortweg SI-)gewrichten. Blijken deze tijdens het vooronderzoek van invloed op de klachten, dan is er met manuele therapie een grote kans op een snelle pijnvermindering en herstel. Het kan zelfs de kans op chronische klachten te kunnen reduceren.

Lees meer over dit onderzoek “Case study: SI-gewrichten en manuele therapie”

Lees  meer over een eerder verrichte studie dat heeft geleid tot een Beleidsplan lage rugklachten

Rugbeleidsplan

Hier onder leest u het complete rugbeleidsplan.

Voorwoord

Hoofdstuk 1 – 3

Hoofdstuk 4 – 6

Implementatie fysiomanuele therapie

Implementatie huisarts

Beleid SIG

Beleid Discus

Beleidsplan chronische rugklachten

Schema rugklachten

Beleidsplan lage rugklachten

Literatuur

 

 

<