Mulligan therapie

Mulligan therapie

Subtiele aanpassingen

Ook wanneer een gewricht slechts licht ontspoord is, kan de werking ervan niet meer soepel of pijnvrij zijn. Een subtiele aanpassing in de stand van het gewricht kan er in dit geval voor zorgen dat uw bewegingen weer in de rails gaan lopen. Hierdoor wordt de werking van het pijnlijke, verstoorde gewricht vaak snel en blijvend hersteld.

 

Hoe werkt Mulligan therapie?

Mulligan therapie is vernoemd naar de Nieuw-Zeelandse manueel-therapeut Brian Mulligan. Hij verdiepte zich in de werking van gewrichten en legde zich daarbij toe op ‘sporingsproblemen’. Bij Mulligantherapie wordt uw gewrichten ‘geleerd’ om weer vanuit de natuurlijke, juiste positie te bewegen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gerichte duw-, trek- of schuiftechnieken.

Mulligan therapie iets voor mij?

De ontsporing van een gewricht kan zo subtiel zijn, dat deze op röntgenfoto’s niet aanwijsbaar is. Terwijl u wel degelijk klachten ervaart. Uw gecertificeerde Mulligan fysiotherapeut (CMP), Anna Steijling kan analyseren of uw gewricht inderdaad lichtelijk is ontspoord, en uw gewrichtsklachten behandelen. De methode werkt voor alle verschillende gewrichten.

Vergoedt de verzekering Mulligan therapie?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want Mulligan therapie valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.

<