You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Aandoeningen Fysiotherapie Praktijk Hilversum

Een fysiotherapeut is een bewegingsdeskundige, en dus degene waar u met klachten over uw beweeglijkheid terecht kunt. Wist u dat we bij fysiotherapiepraktijk Fysioteam Hilversum ook met klachten als hoofdpijn en stress terecht kunt? Dit soort klachten wordt namelijk vaak veroorzaakt door lichamelijke blokkades. Op deze pagina vindt u een lijst van klachten waar uw fysiotherapeut raad mee weet. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een aandoening / klacht om meer over de symptomen en de mogelijke behandelwijzen te lezen.

Nekklachten

Een pijnlijke of stijve nek hebben we allemaal wel eens, maar langer dan een paar dagen hoort de pijn niet aan te houden. Is dat wel het geval, dan doet u er verstandig aan om ernaar te laten kijken door een professional. Want blijft u met nekklachten rondlopen, dan is de kans groot dat u ter compensatie van uw pijnlijke nek andere lichaamsdelen verkeerd gaat belasten. Bovendien kan de pijn uitstralen en bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken; iets dat u zeker wilt voorkomen.

Belemmering

Uw nek is constant in beweging, iets dat u vooral merkt wanneer u nekklachten heeft. Op- of omkijken gaat dan niet zo soepel (of zelfs helemaal niet) en het is nog pijnlijk ook. Om van uw nekklachten af te komen, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak ervan is. Dit is vaak een opeenstapeling van factoren. Een verkeerde werk- of slaaphouding, spanningen, artrose… Allemaal veroorzakers van pijnlijke, gespannen nekspieren en vastzittende nekwervels.

Behandelplan

Zoveel oorzaken, zoveel soorten behandelingen. Wanneer is vastgesteld waar de oorzaak ligt, kunnen de fysiotherapeuten van Fysioteam Hilversum samen met u een behandelplan opstellen. Het verbeteren van uw (werk)houding bijvoorbeeld, of een behandeling gericht op het laten ontspannen en het losmaken van uw nekspieren en -wervels. Ook kunnen wij u oefeningen meegeven waarmee u zelf direct de pijn kunt verlichten en uw beweeglijkheid bevorderen. Elders op deze website vindt u een overzicht van al onze specialisaties en behandelwijzen. Welke hiervan voor u geschikt is, onderzoeken we graag in onze fysiotherapiepraktijk.