You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Aandoeningen Fysiotherapie Praktijk Hilversum

Een fysiotherapeut is een bewegingsdeskundige, en dus degene waar u met klachten over uw beweeglijkheid terecht kunt. Wist u dat we bij fysiotherapiepraktijk Fysioteam Hilversum ook met klachten als hoofdpijn en stress terecht kunt? Dit soort klachten wordt namelijk vaak veroorzaakt door lichamelijke blokkades. Op deze pagina vindt u een lijst van klachten waar uw fysiotherapeut raad mee weet. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een aandoening / klacht om meer over de symptomen en de mogelijke behandelwijzen te lezen.

Het kan binnen een fractie van een seconde gebeuren. Een verkeerde stap, een te zwaar gewicht of een ongelukkige beweging, en u zit met een sportblessure. Vervelend, want waarschijnlijk kunt u daardoor een tijdje uw sport niet of slechts op een laag pitje beoefenen. Helemaal vervelend is het wanneer u er ook hinder van ondervindt in uw dagelijks leven. Fysiotherapeutische behandeling helpt u om snel weer pijn- en blessurevrij door het leven te gaan.

 

Overbelasting

Een sportblessure kan ook ontstaan wanneer u over een langere periode uw gewrichten, spieren en pezen op een verkeerde manier belast. Dat kan aan uw houding tijdens het sporten liggen, maar ook aan de opbouw van uw training. Of het komt door het dragen van schoenen die uw lichaam niet op de juiste manier ondersteunen. Eenduidige adviezen zijn hiervoor niet te geven. Bij onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunt u daarom altijd terecht voor een analyse van uw klachten en advies op maat.

Geleidelijk opbouwen

Of uw blessure nu acuut of geleidelijk is ontstaan, het is altijd belangrijk om uw inspanningen weer rustig op te bouwen. Doet u dat niet, dan bestaat de kans dat een nog niet volledig herstelde spier of pees verder beschadigd raakt. Hiermee raakt u alleen maar verder van huis – en langer uit de running. Daarom helpen wij bij Fysioteam Hilversum u om uw belastbaarheid weer op te bouwen, door middel van advies over uw trainingsschema en specifiek op uw klachten afgestemde oefeningen.