You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Behandelingen

Meerdere specialiteiten onder één dak

Zoveel verschillende aandoeningen, zoveel verschillende methodes om klachten te verhelpen of voorkomen. Bij Fysioteam Hilversum werken zes fysiotherapeuten samen, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Door deze samenwerking kunnen wij uw klachten zo goed en compleet mogelijk behandelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende behandelwijzen die wij bieden. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een behandelwijze om er meer over te weten te komen.

Ontspan je spieren

Dry needling is een van de meest doeltreffende behandelwijzen bij ‘triggerpoints’. Triggerpoints zijn kleine knopen in de spieren – bijna iedereen heeft er wel eens last van. De pijn wordt vaak niet alleen in de spier zelf gevoeld: hij kan uitstralen naar andere delen van het lichaam. Dry needling kan dus een oplossing vormen voor veel verschillende soorten klachten.
 

Een westerse methode

Hoewel de associatie met acupunctuur vanwege het naaldgebruik snel is gemaakt, is dry needling hiermee niet te vergelijken. Acupunctuur is een oosterse geneeswijze gebaseerd op energiestromen, waarbij meerdere naalden voor enige tijd in het lichaam worden gezet. Dry needling heeft met energiestromen niets te maken. Het is juist een westerse methode, gebaseerd op fysieke (anatomische en neurofysiologische) principes. Er wordt met slechts één dunne naald gewerkt, waarmee kort in de pijnlijke spierknopen wordt geprikt.

Is dry needling iets voor mij?

Heel veel mensen hebben zonder dat ze het weten last van triggerpoints. Dry needling is een van de beste methoden om triggerpoints te behandelen en dus ook om gerelateerde klachten, veroorzaakt door uitstraling vanuit de spierverharding, weg te nemen. ‘Needling’ slaat op het gebruik van een dunne naald. ‘Dry’, oftewel ‘droog’, wil zeggen dat er geen medicatie aan of in de naald zit. Door gericht in de spierverharding te prikken, ontspant de spier. Pijn neemt af en de beweeglijkheid neemt weer toe.

Hoe voelt dat?

Een geruststelling: van het inbrengen van het dunne naaldje voelt u niet veel. Wel kan het aanprikken van de verharding de spier kort doen aanspannen. Dit kan een gevoel van kramp en/of een lichte elektrische prikkeling geven in de spier en daaromheen, maar dit duurt slechts even. Ook eventuele bijwerkingen, zoals zweten of een vermoeid gevoel, verdwijnen gelijk weer.

Direct na de behandeling daalt de spierspanning, met als gevolg pijnvermindering en een verbeterde beweeglijkheid. Om deze verbeteringen te behouden, krijgt u van ons ook bewegingsadvies of oefeningen mee voor thuis.

Vergoedt de verzekering dry needling?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want dry needling valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.