You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Behandelingen

Meerdere specialiteiten onder één dak

Zoveel verschillende aandoeningen, zoveel verschillende methodes om klachten te verhelpen of voorkomen. Bij Fysioteam Hilversum werken zes fysiotherapeuten samen, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Door deze samenwerking kunnen wij uw klachten zo goed en compleet mogelijk behandelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende behandelwijzen die wij bieden. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een behandelwijze om er meer over te weten te komen.

Een plaatje van de binnenkant

Een echo brengt de binnenkant van uw lichaam in beeld. Dit kan een gemakkelijk hulpmiddel zijn om afwijkingen aan bijvoorbeeld uw gewrichten, spieren of pezen op te sporen. Echo-diagnostiek is dus niets anders dan een medische beoordeling door middel van echografie. Fysiotherapiepraktijk Fysioteam Hilversum beschikt zelf over een echografisch apparaat. In onze praktijk is het dus mogelijk om een echo te maken als onderdeel van het fysiotherapeutisch onderzoek.

Is echo-diagnostiek iets voor mij?

Voordat we overgaan op echografie, doen we uitgebreid lichamelijk onderzoek. Indien nodig voor een goede diagnose, maken we ter aanvulling van dit onderzoek een echo van de beschadigde pees, spier of gewricht. Ook gedurende de behandeling kan het echo-apparaat worden ingezet om inzicht te krijgen in het herstelproces. Loopt u al enige tijd rond met een klacht, of bent u elders in behandeling en is er onvoldoende verbetering? Dan is het zeker een goed idee om eens bij ons langs te komen voor een diagnose op basis van echografie.

Hoe werkt het?

Bij echografie wordt gebruikt gemaakt van geluidsgolven, op een frequentie die zo hoog is dat het voor het menselijk oor niet hoor- of voelbaar is. Deze zogeheten ultrasone geluidsgolven verplaatsen zich door het lichaam en maken door middel van reflectie het onderscheid zichtbaar tussen de verschillende delen. Dit levert een nauwkeurig beeld op van het de binnenkant van uw lichaam.

Is echografie gevaarlijk?

Van deze golven voelt u helemaal niets. En nog veel belangrijker: het is ook niet schadelijk voor uw lichaam. Bang zijn voor de gevolgen van herhaaldelijk gebruik van echografie is dan ook nergens voor nodig. Er komt géén gevaarlijke straling aan te pas, zoals bij het maken van röntgenfoto’s bijvoorbeeld het geval is.

Vergoedt de verzekering echo-diagnostiek?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want echo-diagnostiek valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.