You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Behandelingen

Meerdere specialiteiten onder één dak

Zoveel verschillende aandoeningen, zoveel verschillende methodes om klachten te verhelpen of voorkomen. Bij Fysioteam Hilversum werken zes fysiotherapeuten samen, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Door deze samenwerking kunnen wij uw klachten zo goed en compleet mogelijk behandelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende behandelwijzen die wij bieden. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een behandelwijze om er meer over te weten te komen.

EPTE® Therapie in deze praktijk

- Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
- Pijn aan de achillespees (achillodynie)
- Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
- Chronische schouderpijn (supra spinatus pees)
- Hielspoor (plantaire fasciopathie)

Een speciaal opgeleide spier-pees expert kan u helpen met een effectieve combinatie van therapievormen, zoals bijvoorbeeld EPTE® gecombineerd met oefeningen om de pees weer goed belastbaar te maken.

Wat is EPTE® therapie?

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode
voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.
EPTE® therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastingsletsels.
De EPTE® behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan uw therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. U kunt meekijken naar het echobeeld.
De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE® apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend.
Dit zet een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.
Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.
De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Voordelen van EPTE® therapie
  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.
  • Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel.
  • Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen beperkingen voor de normale dagelijkse activiteiten. Uw behandelaar bespreekt het met u.
  • De behandeling is nagenoeg pijnvrij.
  • Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel.
  • Weinig neven effecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.
 

 
Heb jij spier-of peesklachten?

Blijft u last houden van pijn bij bewegen? Of komen de klachten steeds terug?
Heeft u wellicht al therapie gehad zonder het gewenste effect?
Dan kan EPTE® therapie u helpen!
Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelfs bij al maanden bestaande chronische peesproblemen.
Uw therapeut is speciaal voor EPTE® opgeleid.
Vraag gerust om advies en de behandelmogelijkheden bij fysiotherapiepraktijk Fysioteam Hilversum.
Informeer ook naar de kosten.