You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Behandelingen

Meerdere specialiteiten onder één dak

Zoveel verschillende aandoeningen, zoveel verschillende methodes om klachten te verhelpen of voorkomen. Bij Fysioteam Hilversum werken zes fysiotherapeuten samen, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Door deze samenwerking kunnen wij uw klachten zo goed en compleet mogelijk behandelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende behandelwijzen die wij bieden. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een behandelwijze om er meer over te weten te komen.

Verantwoord trainen

Medische training en revalidatie zijn niet zomaar gelijk te stellen aan fitness. Er wordt weliswaar vaak gebruik gemaakt van gewone fitnessapparaten, maar het trainingsprogramma is anders. Dat is namelijk opgesteld door een gecertificeerde fysiotherapeut. Het programma is daardoor aangepast aan de specifieke belastbaarheid van uw lichaam, en houdt rekening met de (tijdelijke) beperking die uw lichaam kent. Het doel: klachten tegengaan en de beweeglijkheid terugbrengen.

Is medische training of revalidatie iets voor mij?

In het geval van revalidatie is er specifiek sprake van herstel na een ongeval of een medische ingreep. Medische training is daarentegen voor iedereen toegankelijk. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld rug-, nek-, schouder-, heup- of knieklachten heeft. Maar het kan ook zijn dat u de klachten vóór wilt blijven door kracht- of conditietraining op een veilige manier aan te pakken. Persoonlijke, deskundige begeleiding verlaagt het risico op blessures tot het minimum en het maakt uw lichaam sterker en gezonder.

Hoe werkt het?

Uw eerste afspraak in onze fysiotherapiepraktijk bestaat uit een uitgebreid fysiek vooronderzoek. We stellen op basis hiervan een persoonlijk trainingsprogramma op, afgestemd op uw persoonlijke situatie en doelstellingen. Afhankelijk van dit programma traint u voor een bepaalde tijd één of tweemaal per week, onder professionele begeleiding. Dit is in de trainingszaal van onze eigen praktijk Fysioteam Hilversum. In sommige gevallen krijgt u ook een oefenprogramma mee voor thuis: daarmee kunt u uw herstel bespoedigen en de kans op terugval minimaliseren.

Vergoedt de verzekering medische of revalidatie training?

Tijdens ons uitgebreide lichamelijke vooronderzoek maken wij een indicatiebepaling voor uw verzekering op. Komt u in aanmerking voor behandeling en heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want medische training of revalidatie training valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.