You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Behandelingen

Meerdere specialiteiten onder één dak

Zoveel verschillende aandoeningen, zoveel verschillende methodes om klachten te verhelpen of voorkomen. Bij Fysioteam Hilversum werken zes fysiotherapeuten samen, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Door deze samenwerking kunnen wij uw klachten zo goed en compleet mogelijk behandelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende behandelwijzen die wij bieden. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een behandelwijze om er meer over te weten te komen.

Het lichaam samengevat in de voetzool

Reflexologie gaat uit van het principe dat bepaalde delen van je lichaam een reflectie, oftewel een afspiegeling geven van de andere lichaamsdelen en organen. De voetzolen zijn hiervan het bekendste voorbeeld. Door de voetzolen te analyseren en er doelgericht druk op uit te oefenen, worden deze andere lichaamsdelen gestimuleerd. Zo kunnen via de voetzool allerlei ongemakken worden verlicht.
Reflexologie is een alternatieve geneeswijze: het geneest niet, maar het kan het lichaam wel ontspanning bieden.

Is voetreflexologie iets voor mij?

De meest gehoorde klachten van mensen die voor voetreflexologie naar onze praktijk komen, hangen samen met stress. Dit is niet verwonderlijk: reflexologie staat bekend om de ontspannende uitwerking. Het brengt uw lichaam terug in balans. Daardoor kan voetzoolreflexologie ook werken ter voorkoming van stress-gerelateerde klachten in drukke tijden. Neem bij vragen gerust contact op met onze fysiotherapiepraktijk.

Hoe werkt het?

Uw voetzolen kunnen volgens de reflexologie worden opgedeeld in verschillende zones, die ieder een ander stukje lichaam representeren. Uw twee voetzolen zijn niet geheel identiek: iedere voet reflecteert eigen gebieden binnen het lichaam. De voetzolen staan door middel van energiestromen met deze lichaamsdelen in contact. De reflectie werkt twee kanten op. Aan de ene kant kan een analyse van uw voetzolen onthullen waar de spanningen in uw lichaam zich bevinden. Aan de andere kant kunnen spanningen worden opgeheven door specifieke druk op die plek van de voetzool uit te oefenen. Deze druk is erop gericht blokkades in de energiestromen op te heffen en de doorbloeding te verbeteren.

Hoe voelt het?

Voor veel mensen is het even wennen, om te ontspannen terwijl iemand de onderkant van uw voeten bevoelt. Maar u kunt gerust zijn: als ervaren reflexologen weten we de kriebels nagenoeg direct om te zetten in het gevoel waar u voor komt. Ontspanning.

Vergoedt de verzekering voetreflexologie?

Er zijn veel zorgverzekeraars die (een deel) van de consultprijzen van therapeuten van de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) vergoeden. Op www.lvng.nl vindt u hier meer informatie over. Daarnaast kunt u terecht op onze eigen pagina over verzekeringen en tarieven.