You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Behandelingen

Meerdere specialiteiten onder één dak

Zoveel verschillende aandoeningen, zoveel verschillende methodes om klachten te verhelpen of voorkomen. Bij Fysioteam Hilversum werken zes fysiotherapeuten samen, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Door deze samenwerking kunnen wij uw klachten zo goed en compleet mogelijk behandelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende behandelwijzen die wij bieden. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een behandelwijze om er meer over te weten te komen.

De balance coach is een unieke toepassing om op wetenschappelijk onderbouwde wijze inzicht te verkrijgen in de functie van de lage rug en bekkenmusculatuur. De balance coach is een zadelkruk met 2 verschillende 3-dimensionale bewegingsmechanismen. Onderaan de kruk zit een sensor die gekoppeld is aan een computer die de verschillende bewegingen zichtbaar maakt op een beeldscherm.

 

Hoe werkt balance coach?

Regelmatig ontstaan rugklachten ten gevolge van een slecht functionerend lokaal stabiliserend spiersysteem van de romp. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek dat te weinig kracht en stabiliserend vermogen van bepaalde spieren in de rug (bijvoorbeeld: m. transversus abdominis of mm. multifidi) een grotere kans geeft op rugklachten. Het lichaam gaat door gebrek aan kracht en coördinatie compenseren. Deze compensatie kan zorgen voor rugpijn, pijnklachten van het been of verrekkingen van de been musculatuur.
Met de balance coach kunnen de kleine (intrinsieke) spieren van de wervelkolom die zorgen voor coördinatie en stabiliteit optimaal worden getraind, waarbij houdings- en bewegingsgevoel/coördinatie in de wervelkolom wordt verbeterd. Dit wordt ook wel core stability training genoemd.

Is balance coach training iets voor mij?

Deze manier van trainen is bij uitstek geschikt voor mensen met (langdurige) rugklachten en voor ruiters met rijtechnische problemen. Voor mensen met rugklachten volgt deze training meestal na “hands-on” therapie zoals manuele therapie, triggerpoint-behandeling of dry needling. Steeds meer ruiters (ook zonder klachten) maken gebruik van deze training om hun coördinatie en balans te verbeteren waardoor het paard makkelijker kan bewegen wat de prestaties ten goede komt.
De training bij Fysioteam Hilversum bestaat uit een persoonlijk oefentraject met gerichte oefeningen en training van de core stability, aangevuld met oefeningen die men thuis kan uitvoeren.

Vergoedt de verzekering balance coach?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want balance coach valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie.